Apple AirPods

AirPods från Apple är försenade

Apple har officiellt gått ut med att deras trådlösa hörlurar AirPods är försenade en dom ger inget datum för när dom kan tänkas komma ut på marknaden till försäljning. Apple ger ingen förklaring till varför deras AirPods är försenade och deras tidigare release datum var satt till slutet av oktober enligt presentationen av AirPods i samband med iPhone 7 presentationen på Apples Keynote i september.

En tales talesperson på Apple sa följande för TechCrunch: ”Responsen på AirPods har varit enastående, men vi vill inte släppa en produkt på marknaden som inte är helt färdig”.

I AirPods sitter en helt ny processor som Apple har döpt till W1 som skall förbättra och förenkla den trådlösa anslutningen. Processorn skall även vara extremt strömsnål som i sin tur ger en längre batteritid. Dom full laddade hörlurarna har enligt Apple fem timmar batteritid vid musiklyssnande. Hörlurarna är försedda med sensorer som känner av om hörluren sitter i ditt öra eller inte.

AirPods i Öra

Priset för Apple AirPods är inte klart för den svenska marknaden men priset i USA landar på 159 dollar.

Apple framställde AirPods som den mest innovativa produkten som presenterade på Apple Keynote i september och dom stal rampljuset under showen. Macworlds chefsskribent Susie Ochs fastnade på riktigt för AirPods när hon testade att headbanga med dom i öronen och dom fortfarande satt kvar.

Det verkar som att Apples ambitioner satt lite väl högt med dom nya AirPodsen och den nya trådlösa tekniken, i varje fall lite för ambitiösa för att hålla tidsramen. Givetvis är det bra att Apple inte vill släppa en halvfärdig produkt och vi hoppas att när AirPods kommer så banar dom vägen för trådlöst ljud som så många andra Apple produkter banat väg för nya tekniker.