AirPods laddstation

Apple AirPods är här

Nu är AirPods officiellt släppta av Apple efter att dom blev försenade för att utvecklingen tog längre tid än beräknat. På Apples Keynote var det planerat att AirPods skulle finnas tillgängliga i oktober över hela världen. Dom kommer att finnas i butik 22 dec och kan redan nu beställas på Apples hemsida.

I sin pressrelease skriver Apple att det kommer finnas ett begränsat antal AirPods och dom första som får leveranser är Apple Stores och utvalda återförsäljare. Priset för AirPods i Sverige kommer att vara 1795 kr.

Apples AirPods är ett huvudtillbehör till iPhone 7 och iPhone 7 Plus då det var dom första smartphones som levereras utan ett vanligt hörlursuttag. Dom ser nästa exakt ut som dom medföljande EarPods men är istället trådlöst anslutna via Blåtand tillsammans med den nya processorn W1 som sköter såväl parkopplingen som överföringen. Apples AirPods levereras tillsammans med en låda som även är en dockningsstation för att ladda hörlurarna. På en laddning skall dom klara fem timmars musiklyssning. Parkopplingen av Airpods skall vara kraftigt förenklad med W1 processorn och man skall enbart behöva öppna locket på dockningslådan i närheten av en iPhone, Apple TV eller en Mac för att koppla samman hörlurarna med enheten.