Apple erbjuder batteribyte på iPhone 6s

Apple har gått ut med att dom byter batterier på iPhone 6s för användare som har problem med att telefonen oavsiktligt stänger av sig.

Det här är det andra globala reparations erbjudandet bara dagar efter problemet med iPhone 6 Plus skärmproblem.

”Apple har funnit att det är ett väldigt litet antal iPhone 6S som har problemet med oavsiktlig avstängning. Det är ingen säkerhetsrisk och påverkar bara ett antal begränsade serienummer som tillverkades mellan september och oktober 2015.” Detta säger Apple i ett uttalande.

Reparations erbjudandet är globalt och användare med problemet kan besöka ett auktoriserat Apple reparations center och få sitt serienummer undersökt för att ta reda på om deras telefon är påverkad av problemet eller inte.

Apple begär att användare gör en fullständig backup av sin iPhone 6S och stänger av funktionen ”Hitta min iPhone” och återställer telefonen innan inlämning på sitt service center.

Om användarens iPhone 6S har skador i form av sprucken skärm eller andra skador måste dessa åtgärdas innan telefonen kan lämnas in för reparation.

För användare som redan har fått ett batteriutbyte och problemet kvarstår kan kontakta Apple för ett återköp och få pengarna tillbaka för köpet.