iPhone 6 Plus Touch Disease

Apple erbjuder reparation av ”Touch Disease” iPhone 6 Plus

Efter månader av tystnad från Apples sidan om problemet som är kallat ”Touch Disease” har Apple äntligen gått ut med ett globalt erbjudande för att åtgärda problemet som kan uppstå på iPhone 6 Plus.

Problemet som har upptäckts av fristående reparations verkstäder påverkar skärmen som börjar blinka och pekfunktionen slutar fungera och gör telefonen obrukbar.

Enligt verkstäderna beror problemet på ett felaktigt chip som kontrollerar pekfunktionen i skärmen tydligen så är den dålig kontakt som orsakar problemet. Med tiden lossnar lödningarna mellan kretsen och moderkortet i telefonen och problemet uppstår.

Reparationen är dock inte gratis och just nu är kostnade 149 dollar och vad reparationen kommer kosta för svenska iPhone 6 Plus är inte klart. För att kunna lämna in telefonen får det inte bara några skador på skärmen.

Reparationen kan utföras på alla auktoriserade Apple service verkstäder.

Apple har sagt att dom kommer kontakta alla användare som på egen bekostnad har reparerat sina iPhone 6 Plus och erbjuda ersättning för utlagda kostnader. Dock gäller detta enbart om reparationen är gjort på en auktoriserad Apple service verkstad.