Apple Watch Demontering

Apple Watch 2 demontering

iFixit väntade inte någon längre tid innan dom monterade isär iPhone 7 Plus och nu har dom även visat oss insidan på Apple Watch Series 2.

Den största förändringen man kan se direkt är det mycket större batteriet. Det 273mAh stora batteriet har nästan en tredje del högre kapacitet än batteriet på 205mAh i den första generationen Apple Watch. Den större kapaciteten ger inte någon längre användningstid för den nya Apple Watch utan Apples angivna tid för användning är 18 timmar som förut, detta tack vare den inbyggda GPSen och den mycket ljusstarkare skärmen.

iFixit har även identifierat vad som ser ut att vara hemligheten bakom den utökade vattentätningen i Apple Watch 2…

När vi tog bort displayen märkte vi att limmet som håller fast den var mycket starkare än det limmet som användes på den första generationen av Apple Watch. Vi antar att denna förändringen är för att göra Apple Watch Series 2 vattentät.

Tätningen runt skärmen är liknande den som fanns i första generationen Apple Watch och det tyder på att det är det nya limmet som gör skillnaden för vattentätheten på nya Apple Watch. Vidare så hittade iFixit flera nya små packningar och o-ringar inuti klockar och givetvis högtalaren som skjuter ut vatten med ljud.

Taptic Enginge som skapar haptic återgivningen är noterbart större i den nya Apple Watch och antennen är mer komplext monterad för att göra det möjligt att ta emot GPS signaler. En överraskning var att den finns en extra mikrofon som antagligen har till uppgift att förbättra och brusreducera Siri och göra henne mer exakt.

Titta på alla bilder från iFixit’s demontering av Apple Watch Series 2.