Apple Watch 2

Apple Watch 2 Design

Apple Watch 2 Design Rykten

Apple Watch 2 design går bara att spekulera runt. Det som finns är bilder från sökta patent, men bilder från patent för första generationen Apple Watch avslöjade inte den slutgiltiga designen då patenten bara förklarar funktioner som Apple sökt patent för.

Dock så har Apple sökt patent för ett multifunktionellt armband så förutom att vi kan förvänta oss en ny design på Apple Watch 2 så kan vi nog även förvänta oss ett armband som ex även kanske kan fungera som extra batteri.

Ett en funktion som Apple nyligen sökte patent på har namnet ”Magnetic Wristband” och detaljerna avslöjar ett magnetiskt armband för Apple Watch som skulle kunna innebära viss extra funktionalitet.

Enligt patentet så innehåller det magnetiska armbandet givetvis en större mängd magneter som skall fungera som lås funktion runt handleden ungefär som det Milanesiska Armbandet. Men det är när man ta av sig klockan som armbandets nya funktion kommer i dager.

 

Apple Watch 2 Magnetiskt Armband Patent förvaringslägeApple Watch 2 förvaringsläge

Det magnetiska armbandet till Apple Watch 2 läggs runt klockan och skydda således både skärm och baksida av klockan, vilket ger användaren en säker förvaring vid transport eller under natten.

Enligt en annan patentbild så skall det magnetiska armbandet till Apple Watch 2 fungera som ett ställ för laddning genom att man rullar upp armbandet bakom klockan.

 

Apple Watch 2 magnetiskt armband stående lägeApple Watch 2 laddningsläge

 

Apple Watch 2 rykte: Facetime kamera

Enligt rykte så planerar Apple att inkludera en Facetime kamera i andra generationen Apple Watch, vilket gör det möjligt att genomför Facetime samtal från sin handled. Kameran skulle enligt rykte integreras i toppen av klockan på framsidan, frågan är bara hur många som kommer utnyttja funktionen men en så liten skärm, dock så kommer vi ett steg närmare Star Treks Communicator.

Apple arbetar redan på Facetime för Apple Watch då releasen av watchOS 2 har support för ljudsamtal via Facetime är det en indikation på att det snart kommer stöd även för videosamtal?

 

Apple Watch 2 rykte: Hälsosenosorer

I en intervju med The Telegraph antydde Apples VD Tim Cook att Apple arbetade med att ta fram en medicinskt godkänd produkt, men att det inte handlade om nästa generation Apple Watch. Cook förklarade att få en produkt godkänd av FDA (Usa’s motsvarighet till vår hälsomyndighet) skulle göra så att lanserings cykeln skulle drabbas negativt, vilket gjorde att han tog beslutet att Apple Watch 2 utvecklas till att bli en fullfjädrad medicinsk produkt. Med detta sagt har inte Cook helt lagt tankarna på en medicinskt produkt på hyllan:

”Vi vill inte vänta på ett godkännande av Apple Watch från Food and Drug Administration (FDA) då det är en långdragen process. Men jag är inte främmande för att göra en liknande produkt för medicinskt bruk, men inte Apple Watch för det skulle hålla oss tillbaka i utvecklingen av nya spännande teknologier då det tar för lång tid att få ett godkännande. Men du kan ju fundera på andra intill liggande produkter runt Apple Watch, kanske en App eller något annat.”

Innan lanseringen av den första generationen av Apple Watch var spekulationerna många om Apple ”wearable” och speciellt om att den skulle vara en full hälsomonitor. Detta visade sig inte vara fallet, men pulsmätare och aktivitetsloggning ger en ganska ordinär träningsassistent. Även om Cook har antytt att nya generationen av Apple Watch kommer vara en helt ny produkt så kanske det bara är för att öka hypen innan lansering. Men en fullfjädrad hälsomonitor skulle vara välkommet.

Efter intervjun med Cook så kom det ut ett par jobb annonser från Apple som kan avslöja lite vad dom jobbar på för tillfället. I December 2015 och Januari 2016 kom en jobbannons där Apple sökte en Bioteknik Ingenjör med en bakgrund och kunskap inom sensorer för medicin, hälsa, träning och eller välmående. Men annonsen avslöjar inte om sökande kommer jobba med Apple Watch, ryktet antyder att annonserna är förknippade med en tidigare annons i November 2015 där Apple söker Chef till Apple Watch Teamet för Träningsmjukvara.

BuzzFeed har dom senaste tre månaderna rapporterat att Apple har rekryterat personer från hela medicinbranschen. Ett exempel är Anne Shelchuk som är doktorand i Biomedicinteknik. Shelchuk slutade i November på mjukvaruföretaget ZONARE som gör mjukvara för ultraljudsutrustning för att börja på Apple på deras hälsotekniks avdelning enligt hennes LinkedIn profil. Tillsamman med Shelchuk har Apple även anställt Craig Slyfield en medicin ingenjör och Nathan Clark en systemdesign ingenjör som även innehar ett patent för separera celler. Även två andra nämns Jay Mung som har jobbat med sensor algoritmer för Medtronic och Jennifer Hillier en tidigare träningsfysiolog från University of California.

 

Apple Watch 2 rykte: Mindre beroende av iPhone

Apple planerar för att nästa generation av Apple Watch skall få mer funktionalitet utan beroendet av en iPhone och har namngett projekter ”tether-less” internt. I dagsläget stödjer Apple Watch enbart aktivitetsloggning, att lyssna på musik och mobilabetalningar utan en ansluten iPhone, medans andra funktioner som sms, epost och användning av andra appar kräver en ansluten iPhone. Men uppgraderingen till watchOS 2 gavs möjligheten att köra tredjeparts appar utan en ansluten iPhone men för att skicka och ta emot data behöver fortfarande en iPhone vara ansluten.

Med Apple Watch 2 sägs det att Apple kommer göra den mindre beroende av en ansluten telefon genom att bygga in stöd för anslutning till Wifi, kommer detta innebära ett större skillnad i hur man använder Apple Watch? Kan kan ju anta att det inbyggda Wifi stödet i Apple Watch 2 inte kommer göra så att klockan själv kan användas för tyngre data överföringar som ex en uppdatering av watchOS men ex lättare dataöverföringar från appar m.m kommer att fungera utmärkt.

Med stöd för Wifi så kommer en efterfrågad funktion som skulle kunna heta ”Hitta min Apple Watch” motsvarigheten till ”Hitta min iPhone” som skulle kunna nyttja triangulering av Wifi istället för GPS.

 

Apple Watch 2 rykte: Batteritid

Det finns många spekulationer om vad batteritiden kommer vara i nästa generation Apple Watch. Dagens Apple Watch har fått kritik för sin dåliga batteritid medan Apple har svarat att en dags batteritid är tillräckligt, vilket innebär att klockan behöver laddas varje natt vilket man inte alltid har möjlighet till.

Om man tittar på konkurrenter som ex Pebble Time Steel som har en standby tid på ca 10 dagar så verkar ju standby tiden i Apple Watch ganska blygsam. Men en längre batteritid i Apple Watch 2 skulle den kunna användas för att logga sömnmönster under natten vilket har blivit väldigt populärt.

Ett rykte enligt gforgames säger att Apple, LG och Samsung jobbar tillsammans för att tillverka tunnare OLED displayer till nästa generation Apple Watch för att få mer utrymmer för batteri. Detta skulle utöka standby tiden, men ryktet säger inte hur lång standby tid man talar om för Apple Watch 2.

One thought on “Apple Watch 2 Design

Comments are closed.