Apple Watch series 3

Apple Watch 3 – Allt du behöver veta

Apple har lanserat den nya Apple Watch 3 och här är allt du behöver veta om den uppdaterade modellen.

På Apples keynote den 12 september talade Tim Cook om att försäljningen av Apple Watch har ökat med 50% sen releasen av Apple Watch series 2 och har gott om Rolex som den bäst säljande klockan i världen.

Apple Watch series 3 har fått inbyggt 4G stöd och du kan nu använda klockan som en telefon och använda samma telefonnummer som din telefon så att du inte behöver använda ett eget nummer för din smart watch som varit ett problem med andra tillverkares klockor med mobilstöd.

Med 4G inbyggt i Apple Watch får du även möjlighet att strömma musik direkt från Apple Music och vi hoppas att det kommer stöd för övriga musiktjänster som Spotify och Tidal m.fl.

Förutom 4G stödet så har även processorn uppgraderats och den nya S3 dubbelkärniga processorn är 70% kraftfullare än den tidigare S2 processorn. Den utökade prestandan medför att Siri nu kan prata med dig genom den inbyggda högtalaren så att du inte behöver titta på skärmen för att se hennes svar. Klockan har även fått ett nytt chip för den trådlösa kommunikationen och det kallas för W2 och ökar Wifi prestandan med 85% och sänker energianvändningen för Wifi och Blåtand med 50%.

Apple Watch har försetts med en höjdmätare saknads i series 2. Detta är en bra funktion för löpare, cyklister och skidåkare. Dessa nya funktioner tillsammans med befitlig GPS och pulsmätare kan Apple Watch 3 konkurrera med nyligen släppta Fitbit Ionic.

Apple Watch 3 Höjdmätare

4G antennen är inbyggt i displayen för att inte öka på storleken på klockan ytterligare eller för att behöva bygga in antennen i armbanden som många andra tillverkare har gjort. Tack vare detta kan du använda befintliga tillbehör till klockan och behöver inte köpa nya armband till Apple Watch 3. Det behövs inget fysiskt sim kort i klockan utan Apple har försett den med ett e-sim som gör att storleken kan hållas nere och Apple Watch series 3 och series 2 har nästan exakt samma yttermått.

Apple Watch 3 Antenn

Det kommer en ny färg som kallas Aluminium Gold och ett nytt armband som kallas Sport Loop. Apple och Nike fortsätter sitt samarbete och det kommer en Nike+ version av Apple Watch series 3. Även samarbetet med Hermes fortsätter och flera nya armband får tillverkaren kommer släppas som enbart säljs i utvalda Apple Stores. Det kommer även en ny färg till Apple Watch Edition och den kallas Ceramic Grey och kommer att vara den dyraste modellen.

 

Apple Watch 3 Operativsystem

Apple har tidigare annonserat watchOS4 under WWDC och det nya operativ systemet kommer att bli tillgängligt för alla Apple Watch enheter under hösten men dom nya Apple Watch 3 kommer att skeppas med watchOS4 för installerat.

I nya watchOS kommer en ny urtavla som kallas för Siri watch face och den kommer löpande ge dig uppdaterad information på skärmen som är specifikt anpassad till dig. Det kommer även flertalet nya urtavlor baserade på Toy Story karaktärer.

Många av uppdateringarna fokuserar kring hälsa och träning och Apple Watch har snabbt blivit det självklara valet som fitness tracker. Det kommer även en uppdaterad Heart Rate app som kommer att ge dig information om din hjärtrytm och den är utvecklad tillsammans med Stanford i ett samarbete som kallas för Apples Heart Study.

 

Apple Watch 3 Batteritid

Hur lång batteritid kan du kan man förvänta sig med Apple Watch 3? Apple säger att batteritiden är den samma som hos Apple Watch 2 vilket betyder ca 18 timmar om du väljer varianten med 4G inbyggt får du räkna med kortare batteritid.

Tidigare har Apple inte varit speciellt detaljerade gällande batteritiden för Apple Watch hur lång den är under olika förhållanden och olika användningsområden. Men nu har dom en hel sida som beskriver hur batteriprestandan påverkas av olika användning. För mer information titta på Apples sida om batteritiden för Apple Watch här.

Apple anger att du kan prata i tre timmar när klockan är sammankopplad med en iPhone men bara en timme när klockan fristående och är 4G uppkopplad.

För GPS spårning håller batteriet i fyra timmar vid användande av både GPS och 4G och vid enbart GPS användande håller batteriet i fem timmar.

Du har tio timmar kontinuerlig uppspelning av musik genom ett par Blåtands hörlurar.

Batteriet laddas full på en två timmar och upp till 80% på en och en halv timme.

 

När kommer Apple Watch Series 3

Den går att förboka idag 15 september och släpps 22 september i Sverige dock får vi enbart versionen utan 4G inbyggt och vi får vänta till början av nästa år för versionen med 4G.