Apple Watch Series 2

Apple Watch Series 2 – Apple Watch 2

Apple Watch 2 eller som den korrekt heter Apple Watch Series 2 presenterad igår 7:e September på Apples Keynote i San Fransisco. Förväntningarna var höga och ryktena har varit många ända sen i mars när man trodde att den skulle presenteras. Dock så var nyheterna i Apple Watch Series 2 inte direkt banbrytande även om den har är helt vattentät och har fått inbyggt GPS som gör att man kan springa utan koppling i till en iPhone för att spara information om löprundan. Troligtvis kommer Apple Watch Series 2 helt enkel kallas Apple Watch 2 av användarna och så gör även jag.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Apple Watch 2 Träning och Hälsa

Apple Watch 2 är vattentät ner till 50m vilket gör att den fungerar utmärkt när man simmar som motion och Apple har utvecklat nya logaritmer för att mäta simningens effektivitet. Enligt Apple har dom testat Apple Watch 2 på närmare 700 simmar under utvecklingen och mätt deras prestationer både med andningsmaskiner och blodprover för att få en så exakt mätdata för att kunna utveckla korrekta och effektiva logaritmer till nya Apple Watch. Det finns två förinställda lägen för att mäta simning, ”pool” och ”öppet vatten” pga av att variablerna skiljer sig så markant mellan dessa olika miljöer och för att få rätt träningsdata.

Apple Watch 2 Träning och Hälsa

Apple Watch Nike Plus

Apple har samarbetat med Nike för att skapa en modell speciellt utvecklad för löpare och dom kallar den Apple Watch Nike Plus. Den har ett speciellt gränssnitt speciellt för löpare som gör det enkelt för löpare att starta mätningen av en löpning. Tillsammans med tydliga och stora typsnitt för information underlöprundan direkt på handleden. Apple Watch Nike Plus kommer i svart med speciella armband med lufthål som motverkar att svett fastnar och handleden blir svettig och mätningen påverkas. Apple och Nike har utvecklat en speciell uppmuntrade funktion för löpare som dom kallar ”Are We Running Today?” som påminner om att du ska ta en löprunda och du ser hur länge sen du var ute och sprang. Mätningar visar att användare som tar en löp runda på söndagar är mer aktiva och mår bättre under hela övriga veckan och därför påminner Apple Watch Nike+ lite extra om löpning på söndagar.

Apple Watch Nike Plus

Apple Watch Series 2 och Pokémon Go

Som en del i sin approach gentemot träning och hälsa har Apple och Niantic Lab utvecklat Pokémon Go för Apple Watch 2 vilket blir möjligt med den inbyggda GPSen. Nu behöver man inte ha igång skärmen på sin iPhone för att jaga Pokémon utan din Apple Watch upplyser dig om när en pokémon är i närheten eller guidar dig till närmsta Pokéstop.

Apple Watch 2 Tillbehör

Precis som med Apple Watch av den första generationen kommer det komma en uppsjö av tillbehör till Apple Watch 2 från tredjeparts tillverkare. Armband till Apple Watch 2 använder samma infästning som till första generationen av Apple Watch och alla armband kommer att fungera på båda generationerna av Apple Watch. När det kommer till skal och bumper till Apple Watch så är måtten lite olika mellan dom olika generationerna. Bredd och Höjd är densamma på både Apple Watch 1 och Apple Watch 2 med tjockleken skiljer sig åt med 0,9mm och det är Apple Watch 2 som är lite tjockare.

Mått för Apple Watch & Apple Watch 2:

Apple Watch Series 1

Apple Watch 38mm

Höjd: 38,6mm
Bredd: 33,3mm
Djup: 10,5mm

Apple Watch 42mm

Höjd: 38,6mm
Bredd: 33,3mm
Djup: 10,5mm

Apple Watch Series 2

Apple Watch 2 38mm

Höjd: 38,6mm
Bredd: 33,3mm
Djup: 11,4mm

Apple Watch 2 42mm

Höjd: 38,6mm
Bredd: 33,3mm
Djup: 11,4mm

 

Apple Watch 2 Teknik

Apple Watch fick det första SIP (system in a package) chippet S1 och till Apple Watch 2 har Apple utvecklat S2 som är upp till 50% snabbare med en dual core processor. S2 tillsammans med ett nytt GPU (graphics processor unit) chip är grafiken 2 gånger snabbare. Den nya displayen på Apple Watch 2 är dubbelt så ljusstart som på befintliga Apple Watch med en ljusstyrka på 1000 nits som mätvärdet heter. Displayen är den ljusstarkaste skärmen som Apple någonsin har tillverkat och släppt i en produkt.

Apple Watch Series 2 – funktioner

 • Aluminiumboett i silver
 • Dubbelkärnig S2-processor
 • Inbyggd gps
 • Vattentålig ner till 50 meter2
 • Ion-X-glas
 • Dubbelt så ljusstark skärm med Force Touch (1 000 cd/m2)
 • Keramisk baksida
 • Digital Crown
 • Pulsmätare, accelerometer och gyroskop
 • Sensor för omgivande ljus
 • Direct fire-högtalare och mikrofon
 • Wifi (802.11b/g/n, 2,4 GHz)
 • Bluetooth 4.0
 • Upp till 18 timmars batteritid3
 • watchOS 3

WatchOS 3

Apple Watch 2 skeppas med watchOS 3 som markant ökar prestandan på Apple Watch och gör att appar startar snabbare och klockan svarar bättre på kommandon och användning. Dom nya layouterna för watchOS 3 är smartare uppbyggda för att enkelt få den information man under daglig användning använder. Den nya appen ”Breathe” uppmuntrar användaren att stanna upp och ta några djupa andetag vid flera tillfällen under dagen och tanken är att få oss att slappna av och stressa ner med jämna mellanrum. Aktivitetsappen gör det nu möjligt att dela sina mål och sin data med vänner och bekanta dela med dig av löprundan till din löparkompis eller dela den på Facebook. Det finns även ett speciellt läge i aktivitetsappen för rullstolsburna användare som gör speciella mätningar för att fylla på aktivitetsringarna i Apple Watch 2. Nu är även Apple Watch jämnställd eftersom Mimmi Pigg även har fått en egen bakgrund i watchOs 3. WatchOS3 kräver att iPhone har iOS 10.

Apple Watch 2 Design

Apple Watch 2 kommer i samma färger som föregående version Silver Aluminium, Guld, Roseguld eller Space Grey Aluminium och Space Black Rostfritt Stål och Polerat Rostfritt Stål nyheten i design är Apple Watch 2 Ceramic som är  tillverkad i keramik och har en piano vit yta och enligt Apple är 4 gånger med tålig än rostfritt stål. Samma uppsättning av armband till Apple Watch 2 som till tidigare Apple Watch med tillägg av några nya armband från Hermés. Apple Watch Nike+ kommer med speciella armband som bara säljes tillsammans med Nike+ versionen.

Apple Watch 2 Ceramic
Apple Watch 2 Ceramic

Apple Watch 2 Release och Tillänglighet

Apple Watch 2 kan förbokas från fredag 9 September och kommer börja levereras 16 September i Sverige som är med i den första vågen av länder som får leveranser.

Priserna för Apple Watch 2 Sport börjar på 4195kr och upp till 14195kr för Apple Watch 2 Ceramic versionen.

Apple Watch Series 1.

Apple gör en enklare version av Apple Watch som bygger på den äldre versionens design med lite bättre specifikationer och kommer att heta Apple Watch Series 1 och kommer i alla färger förutom Apple Watch Ceramic versionen.

Apple Watch Series 1 börjar på 2995kr