Försäljningssuccé för Apple Watch Series 2

Apples CEO Tim Cook levererade en uppdaterad försäljningsinformation om Apple Watch på ett lite annorlunda sätt, via epost till en reporter hos Reuters. Cook sa: ”Vår statistik visar att försäljningen av Apple Watch går väldigt bra och det ser ut som att Apple Watch kan bli en av dom populäraste julklapparna i år, försäljningsökningen är enorm och under den första helgen av julhandeln var försäljningen högre än någonsin innan i Apple Watch historia. Vi förväntar oss det bästa försäljningskvartalet för Apple Watch någonsin.”

Uttalandet från Tim Cook kommer väldigt lägligt dagen efter att en rapport från IDC avslöjade att försäljningen av Apple Watch har gått ner 71% senaste kvartalet. Siffrorna var inte så förvånande då Apple släppte Apple Watch Series 2 i slutet av juli som går in i det senaste kvartalet. Under sommar väntade köparna på releasen av den nya Apple Watch modellen och det är orsaken till försäljnings nedgången.

Tim Cook avslöjar inte några specifika siffror över försäljningen av Apple Watch då den ingår i kategorin övriga produkter tillsammans med mindre säljande produkter som iPod och Apple TV. Utan specifika siffor är det svårt att avgöra den försäljningssuccé som Tim Cook påstår.