iphone 8 concept

iPhone 8 kan bli försenad

2017 är året då iPhone fyller 10 år och rykten som florerar säger att Apple planerar att släppa tre nya modeller av iPhone till 10 års jubileet. Två modellera sägs vara uppdaterade modeller som nästa steg efter iPhone 7 och en ytterligare modell som är radikalt om designad och kommer vara en premium modell. Även om modellerna kommer att presenteras samtidigt kommer konsumenterna få vänta ytterligare ett tag innan värsting modellen finns på marknaden.

Bloomberg News i USA skriver att premium modellen av iPhone antagligen blir försenad en eller två månader jämfört med Apples vanliga release schema tack vare utmaningar i tillverkningen av telefonen. Den japanska sidan Mac Otakara rapporterade nyligen om samma försening.

Svårigheterna i tillverkningen beror på den nya modellens design som sägs inkludera en större skärm med böjda kanter som täcker mer av framsidan likt Samsung Galaxy S8. Apple sägs även experimentera med att bygga in fingeravtrycks läsaren i skärmen vilket kan försena modellen ytterligare. Samsung försökte göra samma sak men det var för svårt och tiden för knapp och istället valde dom att placera avläsaren på baksidan bredvid kameran.

Andra rykten säger att premium modellen av dom nya iPhone modellerna får en ny selfie kamera med 3D och djupavkännings teknologi. Hur detta fungerar tekniskt är inte några rykten som avslöjar eller förklarar, men Bloomberg spekulerar kring att det kommer vara en dubbelkamera på framsidan medans KGI Ming-Chi Kuo säger att kameran kommer innefatta en infraröd sensor som gör tekniken möjlig. En kamera på framsidan med 3D teknik möjliggör mer realistiska selfie filter och augmented reality funktioner men kan även tänkas användas för spel och 3D modelering.