iPhone 8

iPhone 8 läcka avslöjar gigantisk iPhone

Ming-Chi Kuo analytiker på KGI Securities har tidigare haft rätt om kommande iPhone modeller från Apple. Han hade exakt information om iPhone SE, iPhone 6s och även om iPhone 7 både när det gällde design och hårvaruspecifikationer. Nu kommer han med detaljer gällande iPhone 8 som avslöjar dom största förändringarna på många, många år för iPhone.

Enligt Kuo kommer Apple inte att släppa någon ny och uppdaterad iPhone SE dom kommer inte göra någon mer 4 tums telefon utan satsar på större modeller än tidigare.

Apple kommer släppa iPhone 8 i tre modeller, en toppmodell med OLED skärm på enorma 5,8 tum och två modeller med TFT-LCD skärmar på 4,7 tum och 5,5 tum som iPhone 7 har idag. Toppmodellen på 5,8 tum och OLED skärm kommer innehålla dubbla kameror som iPhone 7 Plus har idag men med bättre specifikationer.

iPhone 8
Koncept bild av Veniamin Geskin

Dom bra iPhone 8 nyheterna

Att Apple äntligen har anammat OLED i sina telefoner är riktigt trevliga nyheter då OLED fungerar utan bakgrunds belysning vilket innebär att nya iPhone 8 kan göras både lättare och tunnare än modellerna med IPS-LCD som Apple använder idag. OLED skärmarna använder även avsevärt mindre ström vilket kommer öka batteritiden i dom nya modellerna med OLED. OLED har även en högre kontrast än vad en LCD skärm kan uppnå vilket kommer bli ett stort steg framåt. Då många av Apples konkurrenter redan har använt OLED i sina topp modeller i flera års tid kommer detta bli ett steg framåt eller ett steg för att komma ikapp.

Dom dålig iPhone 8 nyheterna

Fler modeller att välja mellan och dyrare och större modeller gör att priserna som iPhone 8 kommer landa på gör att färre och färre kommer ha råd att köpa dom dyraste modellerna och detta kan tänkas påverka Apple ostoppbara vinster och marknadsandelar.

OLED skärmar i iPhone har länge varit en väntat steg framåt från Apple men att bara förse en modell med detta som ligger över iPhone 8 och iPhone 8 Plus men en ännu högre prislapp riskerar som tidigare nämnt att Apple skrämmer bort kunderna mot billigare konkurrenter. Som ett exempel är dom avsevärda prisökningarna på dom nya MacBook som Apple precis släppt i år.

Apple Priser

Frågan är om Apple glömmer bort dom vanliga människorna som inte har en säck pengar att gräva ur. Apples produkter har dock alltid varit dyra och exklusiva och något som många vill ha. Idag kostar en 15 tum MacBook mer än vad många betalar för sin första bil.

Apple har tidigare gått ut med att försäljningen av nya MacBook slår alla förväntningar och iPhone 7 Plus säljer bättre än iPhone 7 så frågan är om inte deras strategi kommer fungera och användarna är beredda att betala för Apples premium produkter även i fortsättningen.