Jet White iPhone 7

Jet White iPhone 7 Rykte

Glöm Jet Black eller Rymdsvart snart kanske Jet White kommer till en iPhone 7 nära dig.

Ryktet säger att Apple kommer att släppa iPhone 7 och 7 Plus i en ny färg Jet White enligt japanska Apple bloggaren Mac Otakara.

Enligt bloggen har källor inom Apples distributions led åtminstone övervägt att ta fram den nya färgen även om källan kan anses tämligen opålitlig.

Mac Otakara däremot har dock en bakgrund med att läckt många Apple nyheter före dom officiellt har släppts av Apple.

Historiskt har Apple endast släppt nya färger i samband med lanseringen av nya iPhone modeller. När iPhone 5S introducerades kom den i den nya färgen guld och med iPhone 6S kom rosa guld. Och tillviss del kom det nya klara färger med iPhone 5C.

Det finns dock ett tidigare undantag där en ny färg släpptes efter den nya modellen hade presenterats. Det var den vita iPhone 4 som kom nästan ett år efter modellen hade haft premiär och detta sägs berott på att tillverkarna hade svårt att få den vita hemknappen att matcha den vita glas framsidan.

En ny Jet White modell borde hjälpa till att ytterligare öka försäljningen av iPhone 7. Och dom mikrorepor som lätt uppstår på Jet Black modellen borde synas avsevärt mindre på en vit motsvarighet.

Frågan är vilket material den nya färgen kommer tillverkas i med tanke på att Apple Watch Series 2 Ceramic Edition skulle kunna vara Jet White och är tillverkad i Keramik.

Apple Watch Series 2 Edition Ceramic

Med en Jet White modell skulle det finnas sex olika färgalternativ för iPhone 7 och 7 Plus: Silver, Guld, Rosa Guld, Rymdsvart, Jet Black och Jet White.