Kan man se film på Apple Watch?

Jag får ofta frågan om man kan se film på Apple Watch?

Givetvis kan man göra det men med vissa bergänsningar.

I samband med att Apple uppdaterade operativsystemet i Apple Watch till WatchOS2 går det att utveckla appar som exempelvis kan spela upp filmer och videoklipp från YouTube. Apple Watch har en väldigt begränsad mängd lagringsutrymme och därför fungerar det inte att spara filmklipp på klockan utan det är enbart streaming från exempelvis YouTube som fungerar. Men med tanke på alla videoklipp som finns lagrade där så borde det vara tillräckligt för att fördriva tiden med sin Apple Watch. Och med tanke på skärmstorleken på Apple Watch där 38mm versionens skärm har en upplösning på 340×272 pixlar och är 1,33 tum på diagonalen och 42mm versionens skärm har en upplösning på 390×312 pixlar och är 1,56 tum på diagonalen så kanske inte ögonen orkar titta på en hel långfilm.

 

Video Tube Free - screen390x390

Ladda ner en You Tube app på iTunes Store: Video Tube Free

 

Titta på sparade videoklipp på Apple Watch

Det finns ett sätt att spara videoklipp på din Apple Watch men det är lite omständigt. Du kan helt enkelt skicka ett videoklipp som mms eller som imessage och det konverteras så att det kan spelas upp direkt i din Apple Watch.

 

Använda Apple Watch som fjärrkontroll

Videospelaren VLC har gjort en app för Apple Watch som ger din funktionaliteten att använda klockan som en fjärrkontroll för att styra uppspelning av filmer som spelas i VLC. Du får även information om den mediafil som för tillfället spelas upp och kan under tiden bläddra bland dina
mediafiler i ditt bibliotek och spela upp video och musikfiler direkt på Apple Watch skärmen. Appen skapar automatiskt tumnagel bilder av dom filer som har bildinformation inbäddat i filinformationen.

 

VLC-apple-watch-main

Ladda ner appen på iTunes Store: VLC for Mobile

 

 

En riktigt rolig känga från Netflix innan Apple Släppte Apple Watch

Netflix skapade en rolig reklamfilm för att skoja till det lite med Apple om Apple Watch innan releasen av Apple Watch. Man får allt ge Netflix lite cred för att dom lägger sådan möda och energi på att skapa en film bara för att skoja till det. Men all reklam är väl bra reklam var det någon som sa i tidernas begynnelse. Titta på filmen och få dig ett gott skratt. Har du några funderingar kring inlägget eller att titta på film på Apple Watch skicka mig ett mail eller skriv en kommentar!