iPhone 8 Trådlös laddning

Trådlös laddning i iPhone 8 följer inte standard

Den nya iPhone 8 kommer innehålla många nya teknologier och funktioner. En av dessa funktioner som tidigare enbart har varit något som funnits i android telefoner är trådlös laddning. Läckor på både delar av tekniken och avslöjanden från andra källor har med säkerhet fastslagit att den nya iPhone modellen kommer att förses med trådlös laddning. Men Apple sägs implementera sin egen trådlösa laddning med egna protokoll som enbart kommer att fungera med deras egna laddare likt den trådlösa laddningen på Apple Watch.

Laddare från tredje part kommer att finnas med då med MFI certifieringen som är Apples ”Made for iPhone” som innebär att dom får betalt av tillverkare för att använda sig av certifieringen. En fördel med certifieringen är att laddare och kablar följer en standard framtagen av Apple och är därmed tillverkade på ett korrekt sätt för att ladda telefonen korrekt.

När Apple gick med i Wireless Power Consortium tidigare i år fanns det ett hopp om att dom skulle följa befintliga standarder för Qi protokollen. Enligt Macotakara kommer Apples trådlösa laddare använda 7,5 watt för att ladda jämfört med Qi 1.2 standarden som använder 15 watt.

Det sägs att den trådlösa laddningen på iPhone 8 inte kommer att fungera direkt utan kommer att kräva en uppdatering till iOS 11. En del av mjukvaran kommer att vara gjord för att kontrollera att laddströmmen kommer från en Mfi certifierad laddplatta och är den inte det kommer mjukvaran stänga av laddningen.

Apples vägval kommer att innebära att det enorma tredjeparts marknaden för trådlösa laddare inte kommer att fungera med den nya iPhone 8 och publika laddstationer som börjar komma lite här och var och som bygger på den befintliga Qi standarden inte kommer att kunna förse iPhone användare med laddning.

Än en gång har Apple valt att gå sin egen väg och det är vägen som ger dom mest inkomster till sig själva istället för att gå den befintliga vägen med redan satta standarder. Detta är absolut upp till Apple som företag att välja sin väg.