WatchOS 4

Watch OS 4 på WWDC 2017

Igår gick Apple WWDC 2017 av stapeln med sex stora nyheter från Apple. Mac OS får en uppdatering med bla utökat stöd för VR. En av dom större nyheterna är att Apple släpper en uppdaterad iPad Pro med en skärmstorlek på 10,5 tum men med mycket mindre kanter runt skärmen som innebär att den totala storleken inte blir mycket större än den tidigare iPad Pro på 9 tum. Homepod är en av dom andra nyhetern som innebär att vi kommer få se en högtalare för att strömma musik som sammankopplas genom att det skapas ett nätverk över blåtand som kopplar samman och skickar vidare signalen till andra enheter inom Homepod nätet.

 

Watch OS 4

Nu kommer WatchOS 4 till Apple Watch och Siri kommer att bli smartare och mer framtonad genom en helt ny Siri-urtavla som kommer att anpassa innehåller som visar baserat på vad Siri tycker är den viktigaste informationen för dig just för tillfället. Exempel är att Siri kommer övervaka din kalender vilken plats du är på och vilka av dina vanor som stämmer överens med informationen som Siri har om vart du är på väg och vad du gör. Siri kommer även att ge dig personliga nyheter. Dom tidigare urtavlorna med Musse Pigg och Mimmi får nu sällskap av andra karaktärer från Toy Story som har producerat av Pixar som ägs av Apple.

Träningsapparna och aktivitets spårningen utvecklas för att ge dig mer personliga och anpassade träningsmål som baseras på dina personliga tidigare framgångar. För att peppa dig ännu mer att klara dina uppsatta mål får du även numer animationer när du klarat dina mål som exempel är animerade fyrverkerier. Apple har även startat ett samarbete med flera tillverkare av gymmaskiner och detta innebär att du skall kunna lägga klockan mot exempelvis panelen på löpmaskinen för att få ännu mer data från maskinen som inte klockan kan mäta. Denna funktionen kommer senare under året och ca 80 procent av alla tillverkare av gymutrustning samarbetar med Apple.

Några andra funktioner som kommer finnas i WatchOS 4 är att du via Blåtand kommer att kunna koppla samman klockan med exempelvis tennisracketar som har en Blåtands sändare för att skicka information från racket.

Utvecklarversionen av WatchOS 4 kommer att finnas tillgänglig för utvecklare omgående medans vanliga användare får vänta till hösten innan versionen kommer finnas tillgänglig.